Volop kunstzinnig talent op de Lindenborg!
esborg | lindenborg | nijeborg | ronerborg | woldborg | 21 juni 2022

Volop kunstzinnig talent op de Lindenborg!

​​

Havo- en vwo examenkandidaten op de Lindenborg die gekozen hebben voor Tekenen hebben hard gewerkt de afgelopen periode aan hun examenstuk. Het resultaat mag er zijn. Dat bleek op verschillende plekken in de Lindenborg, waar de werken tentoongesteld werden. Familie en vrienden hadden de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de verschillende kunstwerken. 

Op de Lindenborg  is het voor de havo- en vwo leerlingen mogelijk om examen te doen in Tekenen. Havisten moesten aan de slag met het thema ‘Te gek’. “In februari hebben ze het thema te horen gekregen en vanaf die tijd zijn ze ermee aan de slag gegaan. Wat voor ons heel belangrijk is, is dat ze het proces goed beschrijven. Het gaat dus niet alleen om het uiteindelijke werk, maar ook over de keuzes die ze gemaakt hebben, de materialen die ze gebruikt hebben, de weg ernaartoe zeg maar”, vertelt docent Suzan van den Berg. In de Lindenborg staan heel wat mooie, indrukwekkende werken tentoongesteld. “Het is fascinerend om te zien hoe de leerlingen te werk gaan, op welke manier ze hun fantasie gebruiken om te komen tot een eindresultaat. We zijn er erg van onder de indruk. Het bijzondere ook is dat dit jaar maar liefst vijf leerlingen vanuit de havo op de Lindenborg naar de Academie Minerva gaan. Dat vinden we echt geweldig”, legt Van den Berg uit.

Generatie Z

Ook de vwo leerlingen hebben imposante werken gemaakt. Leerling Kirsten Bruinsma maakte een bijzonder portret van een overleden familielid. “Ik kreeg de beschikking over heel veel foto’s en video’s, die heb ik gebruikt. Voor mijzelf was het ook mooi en helend om op deze manier met zijn leven bezig te zijn”, vertelt Kirsten. Absolute blikvanger is het werk van Deborah Berghuis, die de gedachten van de generatie z weergaf in een toilet van de Lindenborg. “Deze generatie heeft al van alles meegemaakt, zoals corona en daar bovenop zit natuurlijk nog het vreselijke puberbrein. Door in mijn kunst te stappen stap je als het ware voor enkele minuten in een generatie z brein en hun omgeving. Je ervaart het overvolle brein, met vele ‘tienerzorgen’”, legt Deborah uit. Inderdaad. Een indrukwekkende ervaring, prachtig in beeld gebracht.

Volop kunstzinnig talent dus, op de Lindenborg!