Basisschoolleerlingen volgen workshop bij de Nijeborg
nijeborg | 21 juni 2023

Basisschoolleerlingen volgen workshop bij de Nijeborg

​​

Op woensdag 21 juni 2023 bezocht een groep enthousiaste leerlingen van verschillende basisscholen uit de regio de Nijeborg. Deze leerlingen, afkomstig uit groep 6 tot en met 8, krijgen de kans om naast de ‘gewone’ lessen ook praktijkgericht te leren, wat perfect aansluit bij hun leerstijl.

Zo bezoeken ze één dag per week verschillende instanties, organisaties en bedrijven. Hier maken ze kennis met verschillende (leer)activiteiten op het gebied van techniek, zorg en welzijn, horeca, groenvoorzieningen en meer. Dit stelt hen in staat om hun interesses en talenten te ontdekken.

Vorig jaar al zagen Heleen Wijma (Programmamanager Sterk Techniek - Nijeborg) en Theresia Jager (coördinator Practical Skills basisonderwijs) beide mogelijkheden om samen te werken op dit gebied. De leerlingen volgden toen een techniekworkshop op de afdeling Bouwen, Wonen en Interieur van de Nijeborg. De reacties waren zo positief dat we ook dit jaar weer een leuke workshop wilden aanbieden.

Dit keer gingen de leerlingen aan de slag met "Harry", een grappig en beweeglijk poppetje gemaakt van Pvc-buis. Het ontwerp is gebaseerd op het stripfiguur 'lampje' van uitvinder Willie Wortel uit de Donald Duck. Er werd druk gemeten, gevijld, gezaagd en vooral ook nagedacht. De concentratie was zo intens dat je een speld kon horen vallen in het lokaal. En natuurlijk mochten ze Harry van een echt lampje voorzien. De resultaten zorgden voor een vette glimlach van zowel leerlingen als docenten!

Basisschoolleerlingen volgen workshop bij de Nijeborg

Reageren