Rosalie Boven en Adilson Hooijenga
Rosalie Boven en Adilson Hooijenga , bb-kb en bb | nijeborg

'Het leukste is om met je handen bezig te zijn'

Het leukste is om met je handen bezig te zijn! Dat vinden Rosalie en Adilson. Rosalie doet de richting kb-bb. Rosalie: “dat betekent dat leerlingen in de klas op hun eigen niveau les krijgen. Wanneer je bb doet en toch kader kunt doen, kun je zo makkelijk opstromen.” Adilson: “ik volg de richting bb, met deze richting krijg ik meer hulp van de docenten met opdrachten die ik lastig vind.”

Rosalie en Adilson hebben allebei dyslexie.  Ze vinden dat de Nijeborg hun er goed in begeleiden. Rosalie: “Met Nederlands hebben wij een programma dat teksten voorleest. Dat is een soort leeshulp. Dat is een fijne oplossing.”  

Adilson is de judoka in ons midden. Hij kon naar een speciale talentenschool voor zijn judo-kwaliteiten, maar vindt rsg de Borgen een leukere school. “Ik vind het super gaaf  om in twee gebouwen les te hebben.”

Rosalie haar handen jeuken in het verzorgingslokaal. Ze wil heel graag kapster worden. Rosalie: “verzorging vind ik het allerleukste op school en ik kan niet wachten om mijn profiel te kiezen in het