Loopbaan oriëntatie op de Woldborg
woldborg | 2 december 2016

Loopbaan oriëntatie op de Woldborg

​​Leerlingen uit de 3e klas van de theoretische leerweg hebben onlangs deelgenomen aan het LOEKS-traject (Loopbaan Oriëntatie En Keuze Sector). Het traject wordt door de mbo-instellingen Noorderpoort en Terra aangeboden als keuzehulp bij een vervolgstudie. De leerlingen gaan, gespreid over het schooljaar, dertien keer naar diverse opleidingen. Ditmaal was het de beurt aan Noorderpoort, afdeling Gastvrijheid & Toerisme.

De leerlingen kregen uitleg over studiemogelijkheden en een rondleiding in het gebouw (restaurants, hotel en leslokalen). Aansluitend was er tijd voor een stukje praktijk. Leerlingen mochten de rol van kok en gastheer/vrouw op zich nemen. De gasten van de dag waren de ouders van de leerlingen. Voorafgaand aan het etentje kregen deze bijzondere gasten diverse presentaties over de studiemogelijkheden van hun kinderen. De ouders en docenten vonden het erg leuk om leerlingen van de theoretische leerweg eens in een andere rol te zien.  

Nadat alles weer was afgeruimd en schoongemaakt was er ook nog tijd voor iets anders. De leerlingen mochten natuurlijk ook nog de Euroborg van dichtbij bekijken. Er was aansluitend namelijk een rondleiding door het stadion van FC Groningen.

Reageren